Ambalaj Tesisleri


İhlas Gazetecilik A.Ş. çatısı altında, Türkiye’nin en büyük makine parkurlarından birine sahip Matbaacılık sektöründe yetişmiş insan kaynakları ve sektörde elde ettiği deneyimlerle, Haziran 2022 yılında Ambalaj Tesisleri faaliyete başladı.

Bugün, 10 bin metrekarelik açık, 6 bin metrekarelik kapalı alanda faaliyet göstermekte ve 105 kişiye ulaşan çalışanımızla sektörde emeğe değer veren bilişimi destekleyen, yatırımın, üretimin, istihdamın önündeki engelleri hedef büyüterek aşan şirketimiz, ambalaj sektöründe çok kısa zaman içinde “ilham veren şirketler” arasında yerini almayı hedeflemektedir.

Ambalaj alanında şirketimiz; üretim, planlama ve bitirme yöntemlerinin tüm süreçlerinde yüksek düzeyde yetkinliğe ve teknolojik altyapıya sahip, Türkiye’nin en köklü firmaları arasında yer almayı hedeflemektedir. Türkiye ve dünya genelinde faaliyet gösteren tüm şirketlerin ihtiyaç duyduğu oluklu ve karton ambalaj ürünlerini boyut sınırlaması olmaksızın ofset baskılı karton, laminasyonlu kutu ambalajlarının kullanıldığı; gıda, elektrik-elektronik, küçük ev aletleri, hijyen, oyuncak, tekstil, kozmetik, otomotiv, tarım ve diğer ambalaj alanlarında hizmetler veriyoruz. Müşterilerimiz için farklı çözümler bulmaya ve kaliteli ürünleri rekabetçi fiyatlarla sunmaya çok kararlıyız.

Çevreci Ambalaj

Dünyada 197 ülkenin katıldığı ve Türkiye’nin de aralarında bulunduğu “Paris İklim Anlaşması”na göre, Türkiye’nin, 2053 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşma hedefindeki çalışmalarında en büyük sorumluluklardan biri de ambalaj sektöründedir. Ülkemizin hedeflerine ulaşması için yaptığı çalışmalarda aktif bir iklim politikası yürütmesi halinde milli gelirinin %7 oranında arttıracağını biliyoruz. Bu sebeple “sürdürülebilir ambalaj”ın hem markaları hem tüketicileri hem de sektörümüzü daha önce hiç olmadığı kadar ilgilendirdiğinin farkındayız.

Örneğin, gıda sektöründe bir dünya markası olan McDonald’s, ambalajlarının 2025 yılına kadar %100 yenilenebilir ve geri dönüştürüleceğini duyurdu. Yine İngiltere’de tüm pazar yerleri, tek kullanımlık plastiklerin ortadan kaldırılması için geniş çaplı çalışmalar başlattı.

İhlas Ambalaj olarak bizler de “çevre dostu ambalaj” söyleminin artık bir moda değil zorunluluk olduğunun bilincindeyiz. Tüm müşterilerimize “eko ambalaj”ı tercih etmelerinin bir seçenekten öte, yakın bir gelecekte zorunluluk haline geleceğini hatırlatıyor, iş daha tasarım aşamasındayken ürün kadar önemli tasarımlar yaptırmalarını rica ediyoruz. Biliyoruz ki herhangi bir ambalaj türü, ham maddesinin tedarikinden, üretim aşamasına ve nakliyesine kadar çevre üzerinde çok ciddi etkilere neden oluyor. Kurumumuz, “çevre dostu ambalaj” çalışmalarını daha yaşanılabilir bir dünya için, ülkemiz ve geleceğimiz için bir gereklilik olduğunu biliyor söz konusu çalışmaları destekliyoruz.